Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. Voor die kinderen en jongeren betalen ze de contributie / het lesgeld en in sommige gevallen de benodigdheden zoals voetbalkleding of dansschoenen.

Ook bij Wilskracht kun je gebruik maken van het Jeugdfonds Sport. Lees vooraf de ‘spelregels‘ van Jeugdfonds Sport Amsterdam.

Hoe werkt het?

Jeugdfonds Sport Amsterdam betaalt (mee aan) sport of de zwemlessen van kinderen/jongeren van 2 t/m 17 jaar uit Amsterdam en Weesp, wanneer hier thuis niet genoeg geld voor is.

Dit kan zijn per kind:

  • maximaal €300,- per seizoen voor de contributie van de sportclub en/of sportattributen
  • een vaste vergoeding voor de zwemlessen (diploma A, B & C)

Je kunt de vergoeding op verschillende manieren regelen:

1) Aanvragen via een intermediair
Aanvragen kunnen worden gedaan door een intermediair. Een intermediair is een tussenpersoon die professioneel betrokken is bij de opvoeding en verzorging van je kind. Bijvoorbeeld een (gym)leraar op school, ouder- en kindadviseur, jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, buurtsportcoach, huisarts of een maatschappelijk werker. Om online een aanvraag voor een kind in te dienen heeft een intermediair informatie nodig. Dit zijn contactgegevens, naam sportvereniging, welke sportattributen minimaal nodig zijn en het Stadspasnummer (achterkant 19 cijfers) of financiële motivatie.

2) Zelf online aanvragen
Je kunt ook zelf online een aanvraag doen via Stichting SINA (Samen Is Niet Alleen). Dit kan via www.stichtingsina.nl/sport/. Liever bellen? SINA is bereikbaar op 020-2441972 of per Whatsapp op 06-28380433

SINA handelt jouw aanvraag verder af en neemt contact met je op.

3) Met de Stadspas bij de club
Indien je kind een geldige Stadspas heeft, kun jij bij een aantal clubs de contributie direct ‘betalen’ door met de Stadspas van jouw kind naar de club te gaan. In dit overzicht kun je zien bij welke clubs dit kan.

De aanvraag in 4 stappen

Stap 1: Kies je club en informeer of er plek is. Bij Wilskracht kun je alleen instromen in september of februari, áls er plek is. Je doet de aanvraag direct na je proefles.

Stap 2: Vraag aan de intermediair of ze je willen helpen met het doen van een aanvraag bij het Jeugdfonds Sport. Dit doen zij samen met jou op de computer.
of
Doe zélf een online aanvraag via www.stichtingsina.nl.

Stap 3: De intermediair vertelt je meestal binnen een week of het Jeugdfonds de kosten voor sport of diplomazwemmen betaalt.

Stap 4: Is je aanvraag goedgekeurd? Meld je kind dan aan bij de club of zwemvereniging. Het Sportfonds betaalt de contributie of de kosten voor diplomazwemmen rechtstreeks aan de club of zwemvereniging.