De organisatie bij Wilskracht bestaat uit een bestuur, lesgevers, assistenten en vrijwilligers zoals juryleden.

Bestuur

Het bestuur bestaat uit een voorzitter, penningmeester, secretaris en algemene bestuursleden. Ongeveer 6-8 keer per jaar is er een gezellige vergadering waarbij we praten over de vereniging. Binnen het bestuur kan iedereen naar eigen inzicht taken op zich nemen. Bekijk ook ons organogram.

Teachers

De kern van de vereniging! Onze lesgevers hebben een niveau 3 licentie of zijn in opleiding. De meeste lesgevers hebben zelf bij Wilskracht geturnd en zijn daarna bij de lessen gaan assisteren.

Assistenten

Kinderen vanaf ongeveer 12 jaar kunnen beginnen met assisteren. Je helpt dan de jongere turnsters onderdeeltjes aan te leren. De meer ervaren assistenten kunnen bijvoorbeeld ook de les openen of het spelletje begeleiden. Wil je graag assisteren? Neem dan contact op met Manissa.

Vrijwilligers

Om de club draaiende te houden zijn, naast het bestuur, nog meer vrijwilligers nodig. Denk aan juryleden, ouders die helpen wedstrijden of activiteiten te organiseren, iemand die de Grote Clubactie coördineert, etc. Op dit moment is er een groot tekort aan vrijwilligers. Wil je meehelpen om te zorgen dat Wilskracht kan blijven bestaan? Neem dan contact met ons op of kijk op deze pagina.

Heidi Lutgendorff
Heidi LutgendorffSecretaris
Wie
Wat
Waarom
Leo Kruse
Leo KruseTreasurer
Wie Ik ben ik… Leo Kruse. Ik heb jaren een bescheiden eigen bedrijfje als “bouwmeester” gehad, waarbij het omgaan met geld natuurlijk belangrijk was. Nu werk ik in het Muziekgebouw aan het IJ als onderhoudsmedewerker en meubelmaker. Ik heb dus geen speciale financiële achtergrond of kennis, maar dat is ook niet nodig om een eenmansbedrijfje of een turnvereniging in de lucht te houden. Ik zou bijna zeggen: iedereen kan het!
Wat Voor Wilskracht ben ik penningmeester. Ik doe dat als vrijwilliger, net als al mijn mede-bestuursleden.
Waarom Penningmeester klinkt misschien saaier dan het in werkelijkheid is: betalen, contributies, bankzaken… Maar daarbij komt regelmatig contact met individuele leden van onze club kijken. Dat maakt het werk persoonlijk. Omdat Wilskracht een vereniging wil zijn voor iedereen vinden we ook dat het betaalbaar moet blijven voor iedereen. Tegelijk investeren we in onze lesgevers, zij zijn immers het hart van Wilskracht. Het geeft veel voldoening als het steeds weer lukt om dit allemaal voor elkaar te krijgen, waardoor Wilskracht een club blijft voor iedereen!
Lies Kloosterhuis
Lies KloosterhuisBestuurslid
Wie
Wat
Waarom
Leonie Hoever
Leonie HoeverVrijwilliger
Wie Ik ben Leonie, ik werk als content creator. Ik speel piano en fotografeer graag. Sinds 3 jaar woon ik op Texel.
Wat Ik heb van 2005 tot 2022 in het bestuur gezeten en heb 14 jaar lesgegeven. En nog verder terug: in 1997 begon ik zelf met turnen bij Wilskracht! Nog steeds doe ik af en toe wat voor de club.
Waarom Als ik niet verhuisd zou zijn, zou ik nog steeds met heel veel plezier lesgeven. Het leukste werk dat er is! Ik vind het belangrijk dat kinderen bij een fijne club kunnen turnen. Dat ze nieuwe dingen leren, zelfvertrouwen krijgen en veel plezier hebben. Ik ben er trots op dat kinderen die ik vroeger lesgaf zelf zijn gaan lesgeven. Mijn hoop is dat de komende tijd nieuwe ouders zich aansluiten bij het bestuur, zodat Wilskracht kan blijven bestaan.
Marijn Mooiman
Marijn MooimanTeacher
Wie Ik ben Marijn Mooiman, ik ben 18 jaar oud en ik studeer nu pedagogiek aan de HVA.
Wat Ik heb zelf heel lang geturnd bij Wilskracht, en ben toen gaan assisteren en geef nu ook zelf les.
Waarom Ik heb vanaf dat ik 4 jaar oud was bij Wilskracht geturnd en heb daar hele goede vriendinnen aan over gehouden. Ik hoop dat ik met lesgeven het voor de nieuwe turnsters net zo leuk kan maken. Wilskracht is een hele hechte en gezellige turnvereniging. Ik heb er veel zin in om dit jaar les te geven!
Esther Friedl-Grutzbauch
Esther Friedl-GrutzbauchTeacher
Wie
Wat
Waarom
Cheyenne Olf
Cheyenne OlfTeacher
Wie Ik ben Cheyenne Olf. Ik studeer momenteel fysiotherapie aan de hogeschool in Leiden.
Wat Ik heb zelf vroeger geturnd bij Wilskracht. Ik ben begonnen met assisteren en inmiddels ben ik nu lesgeefster bij Wilskracht.
Waarom Ik heb zelf vroeger geturnd en ben op een gegeven moment ook begonnen met assisteren. Ik heb in mijn eigen turnperiode veel leuke herinneringen gemaakt. Wilskracht ken ik als een hechte club waar iedereen zich zelf mag zijn.
Maria de Roever
Maria de RoeverTeacher
Wie Ik ben Maria en ik ben 18 jaar oud. Ik studeer Aardwetenschappen aan de VU en speel cello.
Wat Ik ben lesgever bij Wilskracht. Daarnaast ben ik jurylid sinds 2017.
Waarom Ik vind Wilskracht een leuke plek om te werken, omdat de sfeer zo vriendelijk is. Bijna iedereen kent elkaar, en je komt elkaar soms ook tegen in de buurt! Toen ik stopte met turnen vond ik het erg jammer om weg te gaan, maar als assistent kon ik toch nog meegenieten van de lessen en activiteiten.
Manissa Kibouh
Manissa KibouhTeacher
Wie Mijn naam is Manissa, ik ben 22 jaar. Momenteel studeer ik aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) op de HVA.
Wat Ik heb vroeger zelf geturnd bij Wilskracht. Later heb ik de overstap gemaakt om ergens anders te turnen. Ik ben op mijn twaalfde begonnen met de lessen assisteren, dit vond ik zo leuk dat ik mijn licenties ben gaan halen en vervolgens ben gaan lesgeven bij Wilskracht. Momenteel draai ik de kleuterles op zaterdag, gevolgd door de recreatie trainingen. Op de dinsdag geef ik training aan de wedstrijdgroep. Verder geef ik individuele training op aanvraag. Binnen de organisatie bij Wilskracht coördineer en begeleid ik de assistenten en opkomende lesgevers.
Waarom Wilskracht heeft sinds jongs af aan een speciaal plekje in mijn hart. Het team van Wilskracht heeft mij van kleine turnster zien opgroeien tot een volwassen trainster en meer. Tot de dag van vandaag geeft training geven mij gelukkig gevoel. Dat zou niet zo zijn als het niet bij Wilskracht was.