Bij Wilskracht kun je kiezen uit verschillende soorten lessen. Kijk in het lesrooster voor een overzicht van alle lessen en lestijden.

Kleutergymnastiek

Kleutergymnastiek is voor jongens en meisjes van 4 en 5 jaar. Kinderen leren in de les op een speelse manier de beginselen van het turnen. Ook wordt aandacht besteed aan algemene motorische vaardigheden zoals: huppelen, hinkelen, springen, klimmen, klauteren, balanceren, mikken, vangen, gooien etc. En natuurlijk is er tijd voor leuke spelletjes! In het schooljaar dat je 7 wordt (of als je in september of oktober 6 wordt) stroom je door naar recreatieturnen of wedstrijdturnen.

Recreatieturnen

Recreatieturnen is turnen zonder deelname aan wedstrijden. Je leert voornamelijk de losse elementen (zoals een koprol of een handstand), in plaats van een wedstrijdoefening (meerdere elementen achter elkaar). In de les worden de verschillende turntoestellen aangeboden, zoals de evenwichtsbalk en de brug. Daarnaast is er ruimte voor dingen als ringzwaaien en trampolinespringen. Aan het begin of einde van de les wordt er vaak een spelletje gedaan. Plezier in het sporten is bij Wilskracht het belangrijkste!

Wedstrijdturnen

Wedstrijdturnen gebeurt bij Wilskracht op ‘recreatief niveau’. Ook bij wedstrijdturnen vinden we plezier in het sporten het belangrijkste. Wanneer je veel uren wil trainen en aan regionale en nationale competities mee wil doen verwijzen we je door naar DOS of Turnz. De kinderen die wedstrijdturnen doen, nemen deel aan ongeveer 4 of 5 wedstrijden per jaar. Daar wordt in de lessen hard voor geoefend. De warming up is meestal geen spelletje, maar meer gericht op lenigheid of kracht.