Bij Wilskracht kun je kiezen uit verschillende soorten lessen. Kijk in het lesrooster voor een overzicht van alle lessen en lestijden.

Kleutergymnastiek

Kleutergymnastiek is voor jongens en meisjes van 4 en 5 jaar. Kinderen leren in de les op een speelse manier de beginselen van het turnen. Ook wordt aandacht besteed aan algemene motorische vaardigheden zoals: huppelen, hinkelen, springen, klimmen, klauteren, balanceren, mikken, vangen, gooien etc. En natuurlijk is er tijd voor leuke spelletjes! In het schooljaar dat je 7 wordt (of als je in september of oktober 6 wordt) stroom je door naar recreatieturnen of wedstrijdturnen.

Recreatieturnen

Recreatieturnen is turnen zonder deelname aan wedstrijden. Je leert voornamelijk de losse elementen (zoals een koprol of een handstand), in plaats van een wedstrijdoefening (meerdere elementen achter elkaar). In de lessen werken we volgens het Kleuren Turnen systeem. Iedereen turnt in zijn eigen kleurniveau. Aan het begin of einde van de les wordt er vaak een spelletje gedaan. Plezier in het sporten is bij Wilskracht het belangrijkste!

Wedstrijdturnen

Wedstrijdturnen gebeurt bij Wilskracht op ‘recreatief niveau’. Ook bij wedstrijdturnen vinden we plezier in het sporten het belangrijkste. Wanneer je veel uren wil trainen en aan regionale en nationale competities mee wil doen verwijzen we je door naar DOS of Turnz. De kinderen die wedstrijdturnen doen, nemen deel aan ongeveer 4 of 5 wedstrijden per jaar. Daar wordt twee keer per week hard voor geoefend. De warming up is meestal geen spelletje, maar meer gericht op lenigheid of kracht.

Klimdoek

Klimdoek komt uit de circuswereld en wordt ook wel tissue of aerial silks genoemd. In doeken die aan het plafond hangen maak je mooie bewegingen en houdingen, soms op muziek! Het is een sport waar je lenig en sterk van wordt. Deze groep is voor wat oudere kinderen en jongvolwassenen, op beginnersniveau.