De vereniging

Wilskracht is een recreatieve turnvereniging in Amsterdam West. De vereniging bestaat al meer dan 100 jaar! Onze lesgevers hebben vrijwel allemaal zelf bij Wilskracht geturnd. Zij zijn in opleiding of in bezit van een niveau 3 licentie en hebben een VOG. In de lessen worden zij ondersteund door verschillende assistenten.

Het bestuur van Wilskracht is een erg gezellig bestuur dat ongeveer 6-8 keer per jaar vergadert. Lijkt het je leuk ook bij het bestuur te komen? Stuur dan een mailtje naar info@tvwilskracht.nl.

Daarnaast zijn verschillende ouders bij Wilskracht actief als vrijwilliger. Zo helpt Wenneke met de ledenadministratie en controleert Rob onze turntoestellen. Zo zorgen we met z’n allen voor een fijne vereniging!

Wat kun jij voor Wilskracht doen?

Bestuurslid

Vind je het belangrijk dat het goed gaat met Wilskracht en lijkt het je leuk om mee te denken en praten over de vereniging? Sluit je dan aan bij het bestuur! Wilskracht heeft een gezellig, laagdrempelig bestuur. Je kunt gerust eens naar een bestuursvergadering komen om te kijken of het wat voor je is.

Vrijwilliger

Elke sportvereniging heeft vrijwilligers nodig. Als vrijwilliger kun je een kleine of grote taak op je nemen. Hierdoor komt er minder druk op het bestuur en de lesgevers te liggen. Taken die door vrijwilligers gedaan (kunnen) worden zijn: coördinatie Grote Clubactie, fotografie, drukwerk, helpen bij organisatie van activiteiten, inschrijving zomerkampen coördineren, etc. De meeste taakjes kosten op jaarbasis slechts enkele uurtjes van je tijd.

Wil je iets doen voor de club? Laat dit weten aan de lesgever, of mail naar info@tvwilskracht.nl.

Jurylid

Onze turnsters mogen alleen deelnemen aan wedstrijden als we ook juryleden inschrijven. Helaas hebben we op dit moment te weinig juryleden om iedereen die dat wil mee te laten doen. Als ouder kun je helpen door een jurycursus te volgen. Dit kan vaak online, in je eigen tijd.

Je kunt bijvoorbeeld starten met de e-learning TD basis. Hierna kun je oefeningen van meisjes van 7-10 jaar jureren. Deze online cursus kan op elk moment, vrijblijvend gedaan worden. Ook leuk om samen met een andere ouder te doen!

De iets uitgebreidere jurycursus TD1 bestaat uit 10 online bijeenkomsten in Teams van 1,5 uur. Na deze cursus kun je oefeningen van de iets oudere meisjes jureren. Als het je leuk lijkt om een van de cursussen te volgen, of als je vragen hebt, kun je mij mailen op maria@tvwilskracht.nl.