Sport, cultuur of een zwemdiploma te duur? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam helpt!

Wil je kind graag sporten of een zwemdiploma halen? Toneelspelen, dansen of een muziekinstrument bespelen? Maar kun je de lessen of de contributie niet betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam helpt graag mee!

Het Jeugdfonds betaalt het lesgeld voor sport en cultuur voor kinderen t/m 17 jaar. Kinderen uit gezinnen waar er weinig geld is.

 

Hoe werkt het?

Ben je ouder of verzorger? Dan kun je ons vragen of wij het lesgeld betalen. Hoe? Lees hieronder op welke 3 manieren je een aanvraag kan doen:

 1. Iemand doet de aanvraag voor jou. Bijvoorbeeld een leraar op school, ouder- en kindadviseur, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of een medewerker van het Buurtteam. Deze persoon (intermediair) kent de regels die bij een aanvraag horen.

Wat moet jij hiervoor doen?

 • Je maakt een afspraak met de persoon (intermediair) die de aanvraag kan doen voor je kind.
 • Je downloadt alvast deze ouderkaart en vult hem in.
 • Je neemt de ouderkaart mee naar de afspraak met de persoon die de aanvraag voor je kan doen.
 1. Heeft je kind een geldige Stadspas?

Dan kan je zelf online een aanvraag doen via het ouderaanvraagformulier op onze website. Let op: dit kan alleen als je kind een geldig Stadspasnummer heeft.

 1. Heeft je kind geen geldige Stadspas? En wil je de aanvraag online doen?

Ga dan naar www.stichtingsina.nl en doe zelf een aanvraag via Stichting SINA. Keuren we de aanvraag goed? Dan kan je kind vaak al binnen twee weken sporten of op les.

 

Wat is het bedrag?

 • Wil je kind sporten? Hiervoor krijg je niet meer dan € 350,- per schooljaar. Hierbij zijn er deze extra regels:
  • Is de contributie voor sport lager dan € 350,- ? Dan kun je de rest van het bedrag gebruiken voor sportspullen. Bijvoorbeeld scheenbeschermers, bokshandschoenen of sportkleding.
  • We betalen hiervoor niet meer dan € 80,- per aanvraag. Vraag je na 1 maart een vergoeding voor sportspullen? Dan betalen we niet meer dan €40,-.
 • Wil je kind iets doen met cultuur? Bijvoorbeeld muziek, toneel of dans? Hiervoor krijg je niet meer dan € 480,- per schooljaar. Je kunt voor cultuur geen spullen krijgen. Maar je kunt wel gratis een muziekinstrument lenen. Geef bij de aanvraag aan welk instrument je wil lenen.
 • Wil je kind op zwemles? Dit zijn de bedragen per diploma:
  • Diploma A: € 720,-
  • Diploma B: € 200,-
  • Diploma C: € 200,-

 

Hoe betalen we het geld?

Keuren we de aanvraag goed? Dan betalen wij de bijdrage aan de sportclub of de cultuurclub. Een waardebon voor de sportspullen krijg je zelf of via de persoon (intermediair) die de aanvraag voor je heeft gedaan.

 

Meer weten?

Meer weten over het Jeugdfonds Sport & Cultuur Amsterdam? Kijk op: https://jeugdfondssportencultuur.nl/amsterdam

 

Je kunt ons ook e-mailen of bellen:

E-mail:             amsterdam@jeugdfondssportencultuur.nl

Telefoon:         06-21373196