De organisatie bij Wilskracht bestaat uit een bestuur, lesgevers, assistenten en vrijwilligers zoals juryleden.

Bestuur

Het bestuur bestaat uit een voorzitter, penningmeester, secretaris en algemene bestuursleden. Ongeveer 6-8 keer per jaar is er een gezellige vergadering waarbij we praten over de vereniging. Binnen het bestuur kan iedereen naar eigen inzicht taken op zich nemen. Bekijk ook ons organogram.

Lesgevers

De kern van de vereniging! Onze lesgevers hebben een niveau 3 licentie of zijn in opleiding. De meeste lesgevers hebben zelf bij Wilskracht geturnd en zijn daarna bij de lessen gaan assisteren.

Assistenten

Kinderen vanaf ongeveer 12 jaar kunnen beginnen met assisteren. Je helpt dan de jongere turnsters onderdeeltjes aan te leren. De meer ervaren assistenten kunnen bijvoorbeeld ook de les openen of het spelletje begeleiden. Wil je graag assisteren? Neem dan contact op met Manissa.

Vrijwilligers

Om de club draaiende te houden zijn, naast het bestuur, nog meer vrijwilligers nodig. Denk aan juryleden, ouders die helpen wedstrijden of activiteiten te organiseren, iemand die de Grote Clubactie coördineert, etc. Op dit moment is er een groot tekort aan vrijwilligers. Wil je meehelpen om te zorgen dat Wilskracht kan blijven bestaan? Neem dan contact met ons op of kijk op deze pagina.

Puck Middelkoop
Puck MiddelkoopBestuurslid / Voorzitter
Wie Hoi ik ben Puck. Ik ben de moeder van drie dochters: Lux, Tess en Mila. Onze oudste dochter Lux turnt bij Wilskracht. Ik ben marketeer, oprichter van Hulaaloop, startup mentor en zet mij in voor een circulaire economie.
Wat Ik ben voorzitter bij Wilskracht.
Waarom Ik vind sport een belangrijk onderdeel van het leven voor zowel de beweging als de gezelligheid. Zelf hockey ik en vroeger, toen ik jong was, heb ik ook geturnd. Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen om Wilskracht een leuke vereniging te houden.
Jeroen Spaans
Jeroen SpaansBestuurslid / Commissaris lesgevers
Wie Ik ben Jeroen. Sinds het nieuwe millennium woon ik in Amsterdam met mijn vrouw en vier kinderen. Iris, mijn dochter, turnt al een paar jaar bij Wilskracht en doet mee aan de wedstrijdgroep.
Wat Binnen het bestuur draag ik zorg voor onze trainsters.
Waarom Na de oproep voor een nieuw bestuur vond ik dat ik mijn steentje bij moest dragen aan Wilskracht, mijn dochter turnt al zeker drie jaar bij Wilskracht met veel plezier. Het is zonde als een verenging, die al meer dan 100 jaar bestaat, niet meer door kan omdat er te weinig mensen zijn om de vereniging draaiende te houden. Ik hoop dat er meerdere ouders zijn die ons willen helpen met diverse activiteiten om Wilskracht weer een stap verder te kunnen helpen.
Cheyenne Olf
Cheyenne OlfLesgever
Wie Ik ben Cheyenne Olf. Ik studeer momenteel fysiotherapie aan de hogeschool in Leiden.
Wat Ik ben lesgeefster bij Wilskracht.
Waarom Ik heb zelf vroeger geturnd en ben op een gegeven moment ook begonnen met assisteren. Ik heb in mijn eigen turnperiode veel leuke herinneringen gemaakt. Wilskracht ken ik als een hechte club waar iedereen zich zelf mag zijn.
Esther Friedl-Grützbauch
Esther Friedl-GrützbauchLesgever
Wie Mijn naam is Esther, ik ben 17 jaar oud en ik ben nu bezig met mijn laatste jaar van de middelbare school.
Wat Ik ben sinds vorig jaar lesgever bij Wilskracht op de maandag bij de wedstrijd groep.
Waarom Ik heb zelf vroeger lange tijd met veel plezier bij Wilskracht geturnd. Toen ik van plan was om zelf te stoppen wou ik nog niet de club helemaal achter mij laten. Er hangt namelijk altijd een leuke sfeer die ik nog niet kon missen. Gelukkig werden er op dat moment assistenten gezocht en heb ik dit aanbod met liefde aangenomen. Ik heb nu door kunnen groeien tot lesgever en hoop op deze manier de kinderen iets nieuws te leren en te laten zien en te laten ervaren hoe een mooie plek Wilskracht is.
Marilou
MarilouAssistent Lesgever
Myke Eilerts de Haan
Myke Eilerts de HaanBestuurslid / Secretaris
Wie Ik ben Myke. In 2010 ben ik van Londen naar Amsterdam verhuisd en woon hier nu met mijn partner en twee kinderen. Mijn dochter Evie turnt met veel plezier bij Wilskracht.
Wat Ik ben secretaris bij Wilskracht.
Waarom Toen mijn dochter met verdriet vertelde dat Wilskracht mogelijk zou moeten sluiten omdat het bestuur ging vertrekken wilde ik graag helpen om dit te voorkomen. Als yoga docent leer ik een gezond voorbeeld te zijn voor de mensen om me heen. De combinatie van beweging en de voordelen die het met zich mee brengt geeft mij positieve energie. Het is leuk voor mij om te zien dat mijn dochter’s passie voor turnen haar hetzelfde gevoel geeft.
Voor haar en anderen is Wilskracht erg belangrijk. Ik hoop dat wij als nieuw bestuur de club goed op weg kunnen helpen zodat kinderen nog eens 100 jaar of langer bij Wilskracht kunnen turnen!
Nancy Belfor
Nancy BelforBestuurslid / Commissaris evenementen
Wie Hoi ik ben Nancy. Mijn dochter Thaliya heeft 9 jaar geleden 2 jaar lang bij Wilskracht geturnd en nu zit mijn dochter Ayana er op die het erg naar haar zin heeft.
Wat Ik ben commissaris inkoop & evenementen bij Wilskracht.
Waarom Ik hoorde dat Wilskracht moest sluiten als zich geen bestuursleden zouden aanmelden en aangezien Ayana toen net 1 maand er op zat dacht ik: ‘Dat wil ik niet!’ Ik heb mij gelijk aangemeld en gelukkig waren er nog meer ouders die dat ook al hadden gedaan.
Door de drive en motivatie van het team weet ik zeker dat Wilskracht kan blijven bestaan.
Marijn Mooiman
Marijn MooimanLesgever
Wie Ik ben Marijn, ben 18 jaar oud en studeer nu pedagogiek aan de HVA.
Wat Ik heb zelf heel lang geturnd bij Wilskracht, ben toen gaan assisteren en geef nu ook zelf les.
Waarom Ik heb vanaf dat ik vier jaar oud was bij Wilskracht geturnd en heb daar hele goede vriendinnen aan over gehouden. Ik hoop dat ik het met lesgeven voor de nieuwe turnsters net zo leuk kan maken. Wilskracht is een hele hechte en gezellige turnvereniging. Ik heb er veel zin in om dit jaar les te geven!
Maria de Roever
Maria de RoeverLesgever
Wie Ik ben Maria en ik ben 18 jaar oud. Ik studeer Aardwetenschappen aan de VU en speel cello.
Wat Ik ben lesgever bij Wilskracht. Daarnaast ben ik sinds 2017 jurylid.
Waarom Ik vind Wilskracht een leuke plek om te werken omdat de sfeer zo vriendelijk is. Bijna iedereen kent elkaar, en je komt elkaar soms ook tegen in de buurt! Toen ik stopte met turnen vond ik het erg jammer om weg te gaan, maar als assistent kon ik toch nog meegenieten van de lessen en activiteiten.
Nynke
NynkeAssisent Lesgever
Dino Duijker
Dino DuijkerBestuurslid / Commissaris IT
Wie Hi ik ben Dino. Ik ben de vader van Romée, Xara, Noam en Yannick. Onze een na oudste dochter turnt met heel veel plezier bij Wilskracht. Naast full time vader ben ik  IT-er bij Warchild .
Wat IT-er voor het Wilskracht bestuur
Waarom Omdat ik het belangrijk vind dat Amsterdammers en ouders een steentje bijdragen aan de clubs in de stad zodat deze allemaal voor iedereen behouden blijven.
Sabine Ball
Sabine BallBestuurslid / Commissaris Website
Wie Hoi ik ben Sabine. Mijn dochter Luca turnt bij Wilskracht.
Ik ben grafisch ontwerper en illustrator. In 2001 verhuisde ik vanuit Duitsland naar Nederland om op de kunstacademie in Breda te studeren. Het plan was om er drie maanden te blijven en daarna terug te keren na Duitsland. Echter beviel het zo goed dat ik in Nederland bleef. Ik studeerde af in de richting graphic design en werkte aansluitend bij verschillende reclamebureaus in Amsterdam en omgeving.
Wat Ik ben ontwerper bij Wilskracht.
Waarom Ik wilde niet dat de club moest gaan sluiten. Zo veel kinderen gaan er iedere week met heel veel plezier naartoe.
Leo Kruse
Leo KruseBestuurslid / Penningmeester
Wie Ik ben ik… Leo Kruse. Ik heb jaren een bescheiden eigen bedrijfje als “bouwmeester” gehad, waarbij het omgaan met geld natuurlijk belangrijk was. Nu werk ik in het Muziekgebouw aan het IJ als onderhoudsmedewerker en meubelmaker. Ik heb dus geen speciale financiële achtergrond of kennis, maar dat is ook niet nodig om een eenmansbedrijfje of een turnvereniging in de lucht te houden. Ik zou bijna zeggen: iedereen kan het!
Wat Voor Wilskracht ben ik penningmeester. Ik doe dat als vrijwilliger, net als al mijn mede-bestuursleden.
Waarom Penningmeester klinkt misschien saaier dan het in werkelijkheid is: betalen, contributies, bankzaken… Maar daarbij komt regelmatig contact met individuele leden van onze club kijken. Dat maakt het werk persoonlijk. Omdat Wilskracht een vereniging wil zijn voor iedereen vinden we ook dat het betaalbaar moet blijven voor iedereen. Tegelijk investeren we in onze lesgevers, zij zijn immers het hart van Wilskracht. Het geeft veel voldoening als het steeds weer lukt om dit allemaal voor elkaar te krijgen, waardoor Wilskracht een club blijft voor iedereen!
Asma
AsmaLesgever
Wie Hi, ik ben Asma en ben 17 jaar jong. Ik zit nog op het VO (voortgezet onderwijs) in 4 havo.
Wat Ik ben assistent bij de wedstrijdgroep en daarnaast ook lesgever bij Wilskracht voor de recreatiegroepen.
Waarom Sinds jongs af aan vond ik het leuk om met kinderen te werken, onder andere op de basisschool, waar ik bij de kleuters mocht helpen. Dat was het beste wat er voor mij was op dat moment. Ik deed het altijd met veel plezier. Daarnaast zat ik ook op turnen en hoorde dat ik er ook mocht assisteren. Natuurlijk wou ik dat en dat is nu al jaren geleden. Tot de dag van vandaag ga ik er met heel veel plezier naartoe, en omdat ik het zo leuk vond, ben ik ook sinds dit schooljaar begonnen met lesgeven. Iedereen kan zich zelf zijn bij Wilskracht en dat maakt het zo bijzonder.