Zomerkampen

Zomerkampen / Summermoves

Elk jaar gaan kinderen van Wilskracht mee met de zomerkampen van de KNGU. Inschrijven kan vanaf december, hier ontvangt iedereen een e-mail van ons over.

KNGU informatie over Summermoves

Summermoves is de leukste week van de zomer voor alle kinderen van 6 t/m 18 jaar. Het maakt niet uit of je wel of niet op turnen, dansen of freerunning zit. Je kan dus op kamp samen met al je vriendjes en vriendinnetjes. Op Zomerkamp beleef je samen een heel groot avontuur. Gezellig met z’n allen slapen en keten in een grote tent. Voor elke leeftijdsgroep is er een gaaf programma. Voor de jongste heerlijk de hele dag actief buiten spelen met speurtochten, verstoppertje, kampvuur, zwemmen en liedjes zingen. Voor de ouderen natuurlijk ook een nachtprogramma, bezoek aan de stad en uit je dak gaan in de disco.

Zomerkamp of turnkamp

Ben je 8 jaar of ouder en zit je op turnen? Dan kun je je opgeven voor extra gym-, dans- of freeruntrainingen. Je gaat dan tijdens de week niet alleen leuke spelletjes doen, maar gaat ook nog eens elke dag de turnhal of dansstudio in. Als het weer het toelaat, freerunnen we ook buiten in het bos.

Leeftijden

Ben je 6 – 8 jaar? Dan mag je een halve week op kamp als Sjoka
Ben je 8 – 10 jaar? Dan mag je een hele week op kamp als Joka
Ben je 10 – 12 jaar? Dan mag je een hele week op kamp als Tika
Ben je 13 – 15 jaar en heb je de brugklas afgerond? Dan mag je een hele week op kamp als Mika
Ben je 16 – 18 jaar? Dan mag je een hele week op kamp als Ouka

Wat ga je doen?

Ben je benieuwd naar wat je in een week Zomerkamp doet?

  • De week begint natuurlijk met leuke kennismakingsspelletjes, zodat je meteen nieuwe kinderen leert kennen.
  • Je doet verschillende spellen in het bos. Bijvoorbeeld levend kwartet of een smokkelspel
  • Op kamp spelen we graag met water
  • Er wordt heel veel gegymd, gedanst, geknutseld en gezongen
  • We gaan een dag met alle kinderen naar het zwembad
  • De Mika’s en de Ouka’s gaan een dagje de stad in
  • Alle kinderen gaan een avond naar de disco
  • De Ouka’s blijven zelfs een nachtje slapen in de disco
  • Er wordt veel gelachen in de tenten tot in de late uurtjes

Jouw tent hoort op het kampterrein bij een tentendorp. In dit dorp slaap je de hele week met allemaal leeftijdsgenoten. Ook heeft elke tent zijn eigen tentleiding. Deze leiding zorgt er voor dat je een te gekke week gaat beleven! Meestal ken je je tentleiding al van de gym- of dansvereniging.

Je geeft je bij ons op voor Zomerkamp. Dat betekent dat je de hele week allemaal te gekke spelletjes en speurtochten gaat doen. Maar als je het leuk vindt kun je je ook nog extra opgeven voor Gymkamp, Danskamp of Freerunkamp. Je gaat dan tijdens de Zomerkamp week extra uren gymmen of dansen. Het maakt niet uit of je al goed kan gymmen of dansen, er zijn lessen voor iedereen.